Reiziger Mohsin (26) verrast moeder met thuiskomst

Dertien maanden lang heeft Gouwenaar Mohsin Amdaouech (26) de hele wereld afgereisd: van de zoutvlakten van Bolivia tot het wildleven in Zuid-Afrika, de eilanden van de Filipijnen en het stadsleven in Sydney. Bijna 31.000 belangstellenden op Facebook volgden zijn avonturen, en velen - met name ook Nederlandse jongeren met Marokkaanse roots, die zich identificeerden met Mohsin - raakten zo geïnspireerd dat ze ook zelf  de rugzak pakten om op reis te gaan.

BREAKING NEWS! Na 388 dagen rond de wereld gereisd te hebben is vandaag het moment aangebroken dat ik mijn moeder uit het niets heb verrast met mijn terugkomst. En daar stond ik dan..... Dit is zonder twijfel één van mijn mooiste momenten van mijn wereldreis! Like and share the love of a mother! #mohsinopwereldreis #family #mother

Geplaatst door Mohsin op wereldreis op maandag 4 april 2016

Mohsin kwam maandag weer terug naar Gouda, onaangekondigd. ,,Ik werd vorige week wakker in Sydney en dacht: het wordt me hier weer wat te eentonig, ik mis mijn familie. Bovendien: het geld was ook wel een beetje aan het opraken.'' Diezelfde dag nog boekte hij een ticket naar Nederland. ,,Zo ben ik: als ik iets in m'n hoofd heb, handel ik direct.'' Op zijn facebook vermeldde hij echter, dat zijn volgende bestemming Pakistan zou worden. ,,Een 1 aprilgrap. Iedereen trapte erin. Maar ik stapte maandag uit het vliegtuig in Nederland en ben direct doorgereisd naar Gouda om mijn moeder te verrassen.''

Een meer dan geslaagde actie, stelt de Gouwenaar. ,,Ik ben gelukkiger dan ooit. Reizen was fantastisch, maar thuiskomen is dat ook.'' Inmiddels heeft Mohsin dankzij zijn Facebookupdates ook echte fans - mensen die niets liever willen dan een 'meet and greet' met de Gouwenaar.  ,,Ik sta daar zeker voor open, heb ook in Dubai met een aantal volgers afgesproken die in de ban waren van mijn verhalen.''

Geen spijt
Voor de komende tijd heeft Mohsin nog niet al te veel concrete plannen. ,,Ik sta open voor alles, zie wel wat er op mijn pad komt. Maar eerst maar eens wat oude vrienden ontmoeten en mijn vader, die in Brussel zit en nog niet weet dat ik weer in het land ben. En natuurlijk volop genieten van de Marokkaanse gerechten van mijn moeder - die heb ik echt gemist.'

Mohsin raadt iedereen aan om in zijn voetsporen te treden. ,,Je hoeft niet een heel jaar weg te gaan, maar twee, drie maanden - dat is wel echt een aanrader. Dan merk je het verschil tussen vakantie en reizen. Eén ding weet je zeker voordat je vertrekt: je gaat er geen spijt van krijgen. Nooit. Zelfs niet als je in de eerste week wordt overvallen of iets anders naars meemaakt. Uiteindelijk brengt een reis je - anders dan een nieuwe baan of een nieuwe auto - één garantie: je komt er beter uit dan dat je eraan begon.''

Related posts