Child Focus: “Opgelucht dat Pieter Ceulen zijn straf niet ontloopt”

Child Focus feliciteert de Cambodjaanse autoriteiten voor hun aanpak in de arrestatie van Pieter Ceulen. Ceulen is in België veroordeeld tot 19 jaar cel voor verkrachting en aanranding van kinderen in Cambodja en de Filipijnen en de verspreiding en het bezit van kinderporno. Zijn advocaat Dirk Grootjans heeft vrijdag bevestigd dat Ceulen zichzelf heeft aangegeven bij de Cambodjaanse politie. Child Focus is burgerlijke partij in de zaak tegen Ceulen.

“Vanochtend werd Pieter Ceulen in Pnomh Penh, Cambodja gearresteerd nadat hij zichzelf bij de politie aangaf. Blijven vluchten was geen optie meer”, luidt het persbericht van Child Focus vrijdag.

Dat Ceulen eindelijk gearresteerd is, toont volgens Child Focus aan dat “seksuele uitbuiting van kinderen nooit getolereerd kan worden. Nergens ter wereld mogen er vrijplaatsen zijn voor zij die zich te buiten gaan aan de seksuele uitbuiting van kinderen.”

De organisatie “hoopt dat de uitlevering snel volgt zodat de verdere rechtsgang zijn goede verloop kan kennen. Child Focus wil als burgerlijke partij in deze zaak de talloze, ook onbekende slachtoffers blijven belichamen en een stem geven.”

Related posts