Buitenland Gianni Paelinck

Ceulen, een 60-jarige zakenman uit Antwerpen, werd eerder dit jaar in ons land veroordeeld tot 19 jaar cel voor de verspreiding van kinderporno en het misbruik van kleine kinderen in de Filipijnen en Cambodja.

De veroordeelde vluchtte echter nog voor de uitspraak weg naar Cambodja, waar hij spoorloos bleef. Tot vanochtend, toen hij zichzelf na onderhandelingen aangaf bij de politie in de hoofdstad Phnom Penh, die hem in de boeien sloeg.

Volgens de Cambodjaanse diensten is het niet toevallig dat de pedofiel zich nu zelf heeft aangegeven. "Ceulen was het onderwerp van een uitgebreid onderzoek. Hij besefte dat hij onder druk stond en dat hij meer niet kon ontsnappen", zegt James McCabe van de CPU aan VRT Nieuws. Ceulen vreesde voor zijn leven als hij in een Cambodjaanse cel zou belanden. In ruil voor zijn arrestatie, kreeg hij de garantie dat hij snel zou worden uitgeleverd aan ons land.

"De CPU maakte er een prioriteit van om dit roofdier - dat zo'n gevaar betekende voor kwetsbare kinderen in Cambodja en elders - te vatten", klinkt het.

In Cambodja hebben ze dan ook één waarschuwing voor buitenlandse pedofielen die denken dat Cambodja een veilig toevluchtsoord is. "Die dagen zijn helemaal voorbij. Jullie zullen gelokaliseerd worden, gearresteerd en teruggestuurd."

Beluister hieronder de uitleg over de arrestatie en het onderzoek. Aan het woord is James McCabe van Child Protection Unit CPU. (Engels)

Related posts